مالیات کارتخوان چقدر است و چگونه محاسبه میشود؟ آیا با وصل کردن دستگاه کارتخوان خودم به پرونده مالیاتی، مالیات بیشتری باید پرداخت کنم؟اداره امور مالیاتی از اتصال دستگاه کارتخوان به پرونده مالیاتی برای این استفاده میکند که درآمدهای صاحبان مشاغل را با شفافیت بیشتری شناسایی کند.
بنابراین خیالتان راحت باشد که با اتصال دستگاه کارت خوان مغازه یا شرکت به پرونده مالیات بر درآمد به هیچ عنوان مالیات بیشتری پرداخت نخواهید کرد. در این مطلب از سری مقالات آموزش مالیات، به نحوه محاسبه و پرداخت مالیات دستگاه کارت خوان، محاسبه آنلاین مالیات کارتخوان سیار و ثابت مشاغل مختلف مانند سوپرمارکت، آرایشگاه و میپردازیم.
کد مالیاتی کارتخوان چیست؟
هر فردی که مغازه یا فروشگاهی دارد و یا به هر دلیلی صاحب یک دستگاه کارتخوان یا پوز است باید در سامانه سازمان امور مالیاتی ثبت نام کند و تشکیل پرونده مالیاتی دهد. پس از تشکیل پرونده مالیاتی یک کد به نام “کد مالیاتی” دریافت میکنید.
شما تنها در صورتی مجاز به استفاده از دستگاه کارتخوان و ارائه درگاه پرداخت الکترونیکی در سایت فروشگاه خودتان هستید که کد مالیاتی دریافت کرده باشید.
سازمان امور مالیاتی برای ساماندهی به دستگاههای پوز و درگاههای پرداخت الکترونیکی، دریافت کد مالیاتی را برای همه فروشگاههای فیزیکی و آنلاین اجباری کرده است.
فرمول محاسبه مالیات کارتخوان 1403؛ مالیات کارتخوان چند درصد است؟
برای اطلاع از نحوه محاسبه مالیات کارتخوان از فرمول جدیدی استفاده نمیشود، بلکه همان فرمولی که برای محاسبه مالیات بر درآمد مشاغل به کار میرفت در اینجا هم قابل استفاده است. بر اساس قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان، همه تراکنشهایی که به وسیله دستگاه پوز انجام میشوند فعالیت شغلی به حساب میآیند و به آنها مالیات تعلق میگیرد.
بر این اساس نرخ مالیات دستگاه کارتخوان به صورت زیر است:
- 15 درصد: درآمد مشمول مالیات سالانه از 1 تا 200 میلیون تومان
- 20 درصد: درآمد مشمول مالیات سالانه از 200 تا 400 میلیون تومان
- 25 درصد: درآمد مشمول مالیات سالانه از 400 میلیون تومان به بالا
پرونده مالیاتی دستگاه کارتخوان
تمام دستگاههای کارتخوان باید به پرونده مالیاتی افرادی که از آن دستگاهها استفاده میکنند وصل باشند. شما با مراجعه به سامانه عملیات الکترونیک سازمان امور مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir و پس از واردکردن نام کاربری و رمز عبور میتوانید تمامی دستگاههای پوز که به نام شما هستند را ببینید و در صورتی که مورد تأیید شما بودند، آنها را به پرونده مالیاتی خودتان وصل کنید.
به این صورت تمام تراکنشهایی که از طریق دستگاههای کارتخوان متصل شده به پرونده مالیاتی خودتان انجام میدهید، برای محاسبه مالیات مشاغل استفاده خواهند شد.
مالیات کارتخوان سوپرمارکت چگونه محاسبه می شود؟
بعضی از سوپرمارکتها هستند که هنوز پرونده مالیاتی خودشان را در اداره امور مالیاتی تشکیل ندادهاند و تعداد زیادی از سوپرمارکت دارها هم اطلاعات درستی درباره نحوه محاسبه مالیات خودشان ندارند.
نداشتن اطلاعات دقیق درباره قوانین مالیاتی میتواند هزینهها و جرائم سنگینی را به بار آورد. قدم اول برای پرداخت مالیات توسط صاحب سوپرمارکت این است که اقدام به تشکیل پرونده مالیاتی کند. برای تشکیل پرونده مالیاتی ابتدا باید به اداره امور مالیاتی منطقه خودتان رجوع کنید.
مالیات کارتخوان سوپرمارکت بر اساس نرخهایی که در قسمت “محاسبه مالیات کارتخوان” گفتیم محاسبه میشود. در اینجا برای اینکه نحوه محاسبه مالیات دستگاه پوز را بهتر متوجه شوید یک مثال برای شما میزنیم.
اگر شما سالانه 1 میلیارد تومان درآمد از مغازه خودتان کسب میکنید و هزینههای شما 500 میلیون تومان است، آنگاه سود شما 500 میلیون تومان میشود. 39,600,000 تومان از این سود معاف از مالیات است. 460,400,000 تومان برای محاسبه مالیات باقی میماند. نرخ مالیات 200 میلیون اول برابر با 15 درصد است، نرخ مالیات 200 میلیون دوم برابر با 20 درصد است و مالیات 60,400,000 میلیون تومان باقیمانده با نرخ 25 درصد محاسبه میشود.
محاسبه مالیات مثال بالا به صورت زیر انجام میشود:
(200,000,000 * %15) + (200,000,000 * %20) + (60,400,000 * %25) =30,000,000 + 40,000,000 +15,100,000 = 85,100,000
مالیات کارتخوان میوه فروشی
به صنف میوهفروشان که از کارتخوان سیار یا ثابت استفاده میکنند نیز مالیات کارتخوان تعلق میگیرد. میوهفروشی با ضریب کد اینتا 14درصد مالیات بر درآمد کارتخوان محاسبه خواهد شد. بهعنوان مثال اگر درآمد خالص میوهفروشی در سال 1402، 350 میلیون بوده باشد، تقریبا 49 میلیون باید مالیات کارتخوان پرداخت کنند.
مالیات دستگاه پوز آرایشگاه
محاسبه مالیات دستگاه پوز آرایشگاه مردانه و زنانه نیز مانند موارد بالا است. این صنف باید اینتاکد خود را درآمد ضرب کنند تا سود مورد انتظار سازمان مالیات را محاسبه کنند. سپس با توجه به میزان درصد مالیات تعلق گرفته نسبت به سقف درآمد، مقداری مالیات کارت خوان را محاسبه کنند.
محاسبه نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی
نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی بر اساس ماده ۱۳۱ قانون مالیاتهای مستقیم محاسبه میشود. در اینجا میتوانید درصدهای مربوط به میزان نرخ مالیات را بر اساس درآمد ببینید:
- تا 200 میلیون تومان در یک سال 15%
- نسبت به مازاد 200 میلیون تومان تا 400 میلیون تومان در یک سال 20%
- نسبت به مازاد 400 میلیون تومان در یک سال 25%
- در صورتی که کل درآمد شخصی که کارتخوان متعلق به وی باشد بالاتر از 400 میلیون تومان در سال باشد، نرخ مالیاتبردرآمد 25% میشود.
مالیات 100 میلیون کارتخوان چقدر است؟
برای محاسبه مالیات 100 میلیون تومان از کارتخوان، ضریب اینتاکد کسبوکارتان را در میزان درآمد ضرب کنید. به یاد داشته باشید که سوپرمارکتها تا 39،500،000 تومان از پرداخت مالیات کارتخوان معاف هستند.
مالیات ۵۰ میلیون کارتخوان چقدر است؟
تراکنشهایی که از طریق دستگاه کارتخوان انجام میشود، مشمول مالیات بر درآمد میشوند. نحوه ضریب مالیات از صنف تا صنف متفاوت است. برای محاسبه درصد مالیات کارتخوان به دو روش میتوان عمل کرد:
- محاسبه ضریب مالیاتی صنف کارتخوان بر اساس جدول اینتا کد
- نرخ مالیات بر درآمد بر اساس مبلغ واریزی
مالیات 10 میلیون کارتخوان چقدر است؟
از آنجایی که 10 میلیون تومان پایینتر از نرخ تعیین شده برای پرداخت مالیات است؛ اگر شما در طول یکسال 10 میلیونتومان از کارتخوان درآمد داشته باشید، معاف از مالیات خواهید بود.
محاسبه ضریب مالیاتی صنف کارتخوان بر اساس جدول اینتا کد
برای محاسبه مالیات بر اساس اینتا کد باید به جدول مربوطه مراجعه کنید. ضریبهای مالیاتی اصناف بر اساس جدول اینتا کد درج شده است. بهعنوانمثال: ضریب مالیات چند صنف بر اساس جدول اینتا کد در زیر آمده است:
- اینتا کد خواروبارفروشی: ۱۲-15% (برحسب نوع محصول)
- اینتا کد قصابی: 8%
- اینتا کد فروش پوشاک: ۱۳-18% (برحسب نوع پارچه)
- اینتا کد وکلا: ۵۵ %
- اینتا کد کافیشاپ: ۳۳ %
- اینتا کد کافینت: 18%
- اینتا کد صنف خردهفروشی ماهی: ۱۰ %